3D pen: Maria

Met kerstmis kreeg ik van mijn vriend een 3D pen, van myriwell. Hij kan zowel PLA als ABS verwerken. PLA is een milieuvriendelijk materiaal gemaakt van zetmeel, amper stinkend in gebruik, ABS is een plastic uit industriële grondstof. Ik kreeg er een pak ‘rainbow colours’ bij in PLA (het is een soort traploper die aan de achterzijde van de pen erin gestopt wordt) en drie naturel kleuren in ABS.

In verband met de geur ben ik begonnen met PLA, die viel inderdaad enorm mee. Switchen tussen ABS en PLA moet met een reinigingsdingetje, dus tot ik dat heb, gebruik ik alleen de PLA. Al snel kreeg ik er lol in en maakte ik na wat hopeloze pogingen een aantal kerstboomornamenten.

image
Een kerstboompje hoorde er natuurlijk ook bij, dus hier is ie dan image

Vandaag besloot ik het wat serieuzer aan te pakken, dus ik ging aan de slag met een stencil. Deze zijn op internet te vinden, oa. via 3doodler.com , maar je kan natuurlijk heel veel afbeeldingen gebruiken als stencil. Ik heb een kleurplaat gebruikt voor de Maria.
Bonus: deze bloem, grappig als alternatieve corsage. Je ziet dat overtrekken op papier niet ideaal is, want zowel printerinkt als pen blijven achter op het plastic. Wat dat betreft is het beter om tape erover te plakken, maar dan is het nadeel weer dat je een tangetje bij de hand moet houden om te zorgen dat het plastic de lijn blijft gaan die je wil.
image
Al met al is het leuk speelgoed, waar ik nog geen nuttig doel voor bedacht heb, maar dat hoeft natuurlijk niet perse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *