30 days challenge voltooid!

Het is gelukt! Dertig dagen achtereen een blogpost maken. Natuurlijk gaat deze dertigste-op-een-rij over de 30 days challenge. Tijd voor reflectie en evaluatie.

De evaluatie kan vrij kort: het doel is bereikt. Echter, wat heb ik er mee opgeschoten?

Ik merk dat ik het een paar keer best lastig had om iets te verzinnen om over te posten. Ja, je leest het goed. Daar waar je normaal denkt ‘hier wil ik over schrijven’, gaat het nu andersom. Dat zorgt soms voor een duidelijk gebrek aan inspiratie, stukjes waar ik niet echt tevreden mee ben of een stukje over iets waar ik eerder nooit gedacht had over te zullen schrijven.

Het mooie is, dat kan wel. Je kan overal over schrijven. Toch zit zo’n stukje me niet helemaal lekker. Hieruit kan ik concluderen dat ik liever minder stukjes post dan teveel.

Iets positiefs is, ik ben blijkbaar wel in staat er elke dag iets van te maken. Dat zegt blijkbaar wel iets over mijn doorzettingsvermogen en misschien ook wel over m’n motivatie.

Het volgende punt dat op te maken valt uit de 30 day challenge is, dat het qua bezoekers zeker wat oplevert. Niet dat het ineens de hemel inschiet, maar het zorgt zeker wel voor bezoekers. Ook de SEO zorgt echt voor het vindbaar zijn in zoekmachines.

Conclusie: elke dag bloggen is niet voor mij, in elk geval niet als ikzelf de enige ben voor wie ik het doe. Maar 2-3x per week een nieuwe post lijkt me best wel haalbaar. Het was een geslaagd experiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *