Krakris

Hierbij geef ik een kort inzicht in mijn eerste stappen met de naaimachine. Nadat ik een kussensloop vermaakt had tot een tas, dacht ik dat het de goedkoopste manier om veel oefenstof te krijgen was om een dekbedhoes bij Ikea te kopen. Het werd dus de krakris, katoen en polyester, € 4,99 voor een eenpersoons dekbed met een hoes.

Eerste itemDe tas
Deze tas is van een dubbelgevouwen lap met een strook als handvat. Naaien was nog erg eng.
tomtomhoesje en envelopje

Krakris
Het tomtomhoesje was m’n eerste ‘eigen ontwerp’ en dat is te zien. Hij past en daar is ook alles mee gezegd :). Het enveloptasje heb ik netjes van een tutorial gemaakt, daarna met kraaltjes een randje erlangs.

Nog een van een tutorial van de kat, hier ben ik best trots op. Hij is waarachtig schattig!

Daarna vond ik het tijd worden voor kleding
cirkelrok Gewapend met patroonpapier, een centimeter en een potlood aan een touwtje, dacht ik dit wel te kunnen. Nee dus. Buiten dat het scheef is, had ik er geen rekening mee gehouden dat bij een cirkel het patroon niet overal gelijk zal verlopen. Het was een aardig tijdverdrijf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADeze is wel draagbaar. Met veel gepeuter een rits ingezet en erg dankbaar voor de tip van een biasbandje om te knopen aan de zijkant. Draagbaar, zoals te zien. Ik was erg trots dat ik iets droeg dat ik zelfgemaakt had! photo_2014-08-09_22-57-40
Het enige dat nog bleek te missen is naadband ter versteviging, want de helft van de plooitjes ligt er half uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *