Restaurantweek: Amarone *

Vol verwachting over ons eerste bezoek aan een sterrenrestaurant stapten wij vanmiddag Amarone binnen. Van buiten zie je het er niet direct aan af, eerlijk gezegd. Je komt echter al direct binnen in een strakke maar wel gezellige sfeer, met zwart interieur, witte plafond-ornamenten, een lange rij vierkante tafeltjes en een aantal ronde.
Bij binnenkomst werd de jas aangenomen en mochten we plaatsnemen aan een ronde tafel met zicht op zowel de open keuken als de rest van het restaurant. Tevens werden er wat kleine hapjes op tafel gezet en liep de bediening volop rond met mooie kleine broodjes.
Al snel volgde een amuse, helaas heb ik verzuimd deze op de foto te zetten. Het waren hollandse garnaaltjes met daarop een avocado mousse en een schuim van zuur (wat weet ik niet meer). Het zag er erg mooi uit en vooral de combinatie van deze losse delen was erg lekker!

Voorgerecht
Het voorgerecht was het simpelste/puurste van het hele menu: een ‘salade nicoise’ van rauwe tonijntartaar, met sperzieboontjes, zwarte olijf, aardappelchips en een zachtgekookt kwarteleitje. Helaas net geen scherpe foto.
Het is natuurlijk erg makkelijk scoren voor een eerste maal, maar ik heb nog nooit zulke lekkere tonijn gegeten!

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht rook al heerlijk voor het op tafel stond: heilbotfilet met ganzenlever uit de oven op geglaceerde paksoi, daarboven een krokant (?) en truffel. Ernaast postelein en aardappelmousse, eromheen weer truffelsaus.
De vis was heerlijk zacht en combineerde erg mooi met de paksoi en truffelsaus. Jeetje wat was dat lekker!
We kregen iets meer tijd en ik kon dus nog prima mijn broodje eten met het restje truffelsaus. Geen idee of dat netjes is of niet, maar het smaakte prima!

Nagerecht
Dit nagerecht is ook op de kaart te vinden. Rechts een chocoladetaartje met gezoute hazelnoten, roomkwark en een chocoladekoekje. Links een geniaal ijs van balsamico-azijn met daaronder een hele dunne meringue.

Natuurlijk was er nog even tijd voor een kopje koffie. Tot onze verrassing zaten daar heerlijke friandises bij! Vooral de mini-lemon-meringue pie is fantastisch :)
De overige hapjes zijn: boterkoek met room, kokos?cakeje, een amandelgebakje en een snoepje van peer.
Toen het lege plankje plaatsnam voor een nieuwe, hadden we er uiteraard geen problemen mee deze ook op te krijgen, alle goede voornemens ten spijt. ;)

Wat een verwennerij! Ik ben behoorlijk overdonderd van al dat heerlijks en de gastvrije, zorgzame bediening.
Ik zou best nog eens terugkomen hier! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *