IJs

De supermarkten draaien overuren. Niet alleen door het WK en de onverwachte finale voor Nederland, ook door de warmte kunnen we het niet laten ongebreideld te consumeren.Wat wordt er dan verkocht? Ten eerste barbecue-vlees en toebehoren. Sausjes,huzarensalades en stokbrood, het hoort er allemaal bij. In een snikhete tuin, met het vlees onder de parasol, zitten hele families elke dag een voedselvergiftiging op te lopen door het consumeren van geruime hoeveelheid aanmaakblokjes, kool en rauw of bedorven voedsel met vieze beestjes. Mocht je geen kater krijgen door het WK, dan kan je nog altijd ziek worden door het barbecue-voer.

Neem dan beter ijs! Alhoewel een of andere groepering natuurlijk weer vol open deuren als ‘waterijs bevat minder caloriëen dan roomijs’ en ‘waterijs bevat veel suiker’ weet te waarschuwen voor deze lekkernij, is er weinig zo verfrissend, dorstlessend en lekker als een heerlijk waterijsje! Maar welk waterijs is nou eigenlijk het beste?

Voor de hippe mensen onder ons adviseer ik de trend uit het buitenland, pas dit jaar in Nederland geïntroduceerd: Liuk. Een citroenijsje op een stokje van dropstaaf. Lekker!

Raket. Klein maar fijn. De klassieker!

Split, oftewel de PauperSolero. Een van mijn favorieten.

De Grote Winnaar is wat mij betreft wel het Peerijs, het liefst van Festini. Heerlijk!

Wat is jouw favoriete ijs?

12 reacties

  1. Jeetje, ik heb nog nooit zo veel open deuren op een rijtje gezien: een waterijsje bevat minder calorien dan roomijs, en, je raadt het nooit, ook de grootte van het ijsje is van invloed op de verbrandingswaarde. Hebben ze daar onderzoek naar gedaan?
    Overigens, waar kun je die Liuk krijgen, wil ze proeven.

  2. Jeetje, ik heb nog nooit zo veel open deuren op een rijtje gezien: een waterijsje bevat minder calorien dan roomijs, en, je raadt het nooit, ook de grootte van het ijsje is van invloed op de verbrandingswaarde. Hebben ze daar onderzoek naar gedaan?
    Overigens, waar kun je die Liuk krijgen, wil ze proeven.

  3. Wat je in ieder geval niet hoeft te proberen is gemberijs. Tenzij je dol bent op bitterzoete stukjes snot op een hoorntje.

  4. Wat je in ieder geval niet hoeft te proberen is gemberijs. Tenzij je dol bent op bitterzoete stukjes snot op een hoorntje.

Reacties zijn gesloten.